Caută

Translate

miercuri, 13 martie 2019

A colecționa - conjugarea I


 Indiferent de colecție, ea tinde să devină un rahat pentru „nepot”, caz în care ajunge grabnic la gunoi sau pe mâinile unui „tarabagiu erudit” pentru echivalentul  unei  beri (la draft). 
Evident că nu vreau să vă ridiculizez  agoniseala de o viață așa că restartez și pornesc de la premisa că valoarea de piață a colecției tale este de top. 
Păi în acest caz există o variantă  în care colecția se rupe pe măsură ce  nepotu` acumulează deficit de capital sau o altă variantă : donarea către un muzeu. Nici în acest caz parcă nu-I cazul de „umflat în pene”, vorbim de un muzeu tern din România (chiar nu vreau să dezvolt pe acest  subiect).

Se prea poate să existe și alte variante, idilice, dar mie nu-mi vin în minte cele din filme sau cărți, astfel  nici varianta în care colecția ta ajunge în mâinile unei singure persoane  nu-mi provoacă eliberare de endorfine. Parvenitul devine colecționar peste noapte,  un „Becali” zgâindu-se la colecția ta este nu cred că are darul de a-ți alimenta disposofobia.

Pentru păstrarea colecției de monede  am investit in folii NUMIS, însă atunci când am spart pușculița pentru achiziționarea de clasoare, s-a nimerit să fie stoc „0” și așa am ajuns să improvizez :

Caiet mecanic A5 cu 4 inele




Este adevărat că aceste coperte nu acoperă complet foliile dar și prețul de achiziție a fost unul deosebit (5 lei).


Evident că prima variantă este cea de prezentare, în viața reală cadrul este obturat de cataloage, mape cu monede, trusa identificatorului dibaci (șubler, lupă etc.). Plus cutiuțe, punguțe pentru păstrarea dublurilor  a noilor achiziții.